• pastoral2a
  • pstora2b

Activitats

Bon Dia

Cada dia al matí quan comencem les classes els tutors reben els seus alumnes amb una activitat especial on, abans de començar les assignatures pròpiament dites, mantenim un diàleg i fem reflexions, a partir d’un dibuix, una imatge, un vídeo, una cançó, un conte, una notícia recent... Tot per obrir una finestra als valors i al creixement com a persones i com a grup.  Transmetem els valors propis d’una escola salesiana. Els temes que fonamentalment s'hi tracten fan referència als valors i lema que es treballa durant el curs, els valors de justícia i solidaritat, i aspectes relacionats amb les campanyes i al funcionament i activitats de l'escola.

 

Campanyes Solidàries

IMAG06651

 Al llarg del curs escolar realitzem diferents activitats per tal sensibilitzar a la Comunitat Educativa sobre diferents situacions socials que viuen moltes persones del nostre món, ja sigui més proper o llunyà. Tot allò que recollim (menjar, material escolar, bolquers o els diners recollits són destinats a diferents projectes del tercer i quart món, tot per educar en i per la solidaritat. Com que hi ha moltes mancances i moltes campanyes per atendre les anem combinant, de forma que en dos anys quedin totes realitzades.

 

Campanyes que duren tot l’any:

Entre tots: recollida de material didàctic en bon estat, pels companys de l’escola que en puguin fer ús. Recollim bates, estoigs, maletes, carpetes, barnús, banyador, xancletes,...

Recollida de taps: com a Escola Verda ens preocupa el reciclatge

Dels envasos i el promovem. Amb la aquesta campanya a més a més de reutilitzar els taps de plàstic dels envasos col·laborem amb el Centre Ramon Suriñac  de Ripoll. Els oferim els taps que recollim per a què els destinin a allò que més els faci falta.

Campanyes en moments concrets i que no es fan cada any, sinó que s’alternen:

Domund: Aportacions econòmiques voluntàries a la Campanya Mundial pels missioners. Presentació d'alguns testimonis i experiències de voluntariat en el tercer món.

Materno-Infantil la Mina: Recollida de bolquers, tovalloletes, sabó, etc. per al centre Mare de Déu de les Neus, que pertany a l'obra dels Salesians de St Adrià del Besós. Aquest centre ajuda a mares adolescents i joves, novelles a tenir cura dels seus bebès. Se’ls proporciona informació, acompanyament i assessorament. Nosaltres contribuïm a que als seus nadons no els manqui res.

DSCF59651El Graner: Aquest és el nom amb que es coneix el centre de distribució d'aliments de Ripoll, organitzat per voluntaris de Caritas i la Creu Roja de Ripoll. Aquesta campanya té com a objectiu ser solidaris en els moments en que nosaltres fem festa, amb tots aquells veïns del nostre poble que ho passen malament, i no tenen prou recursos econòmics per alimentar la seva família. Es fa en diversos moments (Nadal, Don Bosco, Pasqua, Maria Auxiliadora). En aquell moment demanem als responsables del centre de distribució quins aliments els manquen amb més urgència.

Mans Unides: col·laborem econòmicament amb aquesta ONG que té per objectiu eradicar la fam i la pobresa en el Tercer Món. lluita contra la fam, la malnutrició, la pobresa, la malaltia, el subdesenvolupament, la falta d'instrucció, i contra les seves causes, entre d’altres: la injustícia, la desigualtat en el repartiment dels béns i les oportunitats entre les persones i els pobles, la ignorància, els prejudicis, la insolidaritat, la indiferència i la crisi dels valors humans. Aquesta lluita la canalitzem a través de dues línies de treball prioritàries: el finançament de projectes de desenvolupament en els països del Sud i la sensibilització de la població espanyola.

Som-hi: ONG Ripollesa que realitza un pla de millora social, econòmica i sostenible de les regions de Fatik, Ziguinchor i Pakour al Senegal. Les seves  àrees de treball principal són: l’educació, alimentació, tallers formatius per a dones, també pous i molins de gra, premses per fer oli de cacauet, etc. Participem en el finançament de projectes concrets.

 

Celebracions 

A través d’un vocabulari actual i de símbols, que permetin entendre els diferents moments de la vida cristiana, amb cançons i molta participació per part dels alumnes, al llarg del curs ens trobem a l’església per celebrar els diferents temps litúrgics, així com altres moments significatius compartits per tots a l’escola. És per això que fem celebracions a l’inici i final de curs, per Advent i Nadal, Quaresma, Pasqua, així com també en les dates salesianes més assenyalades, per Don Bosco (31 de gener) i per Mª Auxiliadora (24 de maig).

PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

PROPERS ESDEVENIMENTS

Fotos

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Correu de contacte

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

esemtiabanner