Pla de reciclatge de llibres

Davant l’augment progressiu del cost dels llibres de text per les famílies i per afavorir el medi ambient, es va crear al nostre centre la Comissió de Reciclatge de llibres de l’AMPA.

En el seu inici es va demanar a les famílies si volien lliurar a l’escola alguns llibres dels seus fills de cursos anteriors, se’n varen recollir molts i es varen adquirir la resta de llibres de lectura que es pretenien reciclar. Era una activitat voluntària, és a dir, gaudien dels llibres reciclats només els alumnes que s’havien adherit a la campanya.

El següent curs ja es varen afegir a la llista de llibres a reciclar, quatre llibres de text del cicle superior, es varen incorporar gairebé totes les famílies a la campanya i la comissió de reciclatge va folrar, etiquetar , esborrar,….tots els llibres del dipòsit de reciclatge.

Ha estat una tasca en augment i actualment s’estan reciclant : 16 llibres de lectura al cicle inicial, 8 llibres de lectura i 2 de text, al cicle mitjà i 8 llibres de lectura i 5 de text, al cicle superior.

Es paga anualment una quota fixa per nen o nena, que serveix per la compra de llibres nous en els casos en que hi ha un canvi de llibre d’alguna assignatura, canvi de pla d’ensenyament o que ja estan molt vells per seguir reciclant .

La família que pel motiu que sigui no s’acull al reciclatge, (que no és obligat) no pot gaudir del llibre reciclat i ha de comprar el llibre nou, pagant l’import total.

Des de les aules es treballa el respecte pels llibres, que són un be comú, que cal tenir-ne cura, per tal que passi en bones condicions d’un any per l’altre. Els llibres no poden tornar a final de curs guixats ni trencats.

Des de l’AMPA s’està treballant amb l’escola per tal que el ventall de llibres aptes per a reciclatge es vagi ampliant en els propers cursos.