Escola digitalitzada

Ja fa anys que estem immersos en una revolució digital: la societat de la informació i la comunicació és en la que els nostres nens i nenes s’hauran de desenvolupar. És per això, que la nostra escola dóna gran importància a la introducció de les noves tecnologies a les aules.

Els nostres nens i nenes, nadius digitals, fan ús de la tecnologia de manera activa i innata. Des de l’escola ensenyem amb i per les TIC: els nostres alumnes aprenen mitjançant eines tecnològiques però també els eduquem en el correcte ús d’aquestes. Per portar-ho a terme disposem de:

  • Aules equipades amb connexió a internet.
  • Pissarres digitals a tots els nivells, des de P3 fins a 6è.
  • Aula d’informàtica amb un PC per alumne.
  • Gestió pedagògica a través d’una plataforma accessible a pares/mares, mestres i tot el personal de l’escola.
  • Comunicació amb les famílies via mòbil.
  • Formació del professorat en TIC.

L’ús de les TIC’s a la nostra escola no acaba amb la compra d’equipament, sinó que ha calgut fer canvis en la metodologia de treball i la manera com ensenyem als nostres alumnes. Així, donem resposta a la nova realitat. La revisió dels processos d’ensenyament són cabdals per tal que els aprenentatges siguin realment significatius per als nens i nenes.

“L’escola i el sistema educatiu no només han d’ensenyar les TIC, no només han de continuar ensenyant matèries per mitja de les TIC, sinó que aquestes TIC, a més de produir canvis en l’escola, produeixen un canvi en l’entorn i, com que l’escola el que vol és preparar la gent en aquest entorn, si aquest entorn canvia, l’activitat pròpia de l’escola ha de canviar” Joan Majó,2003